Sanal Gerçeklik teknolojisi ile doğaya zarar veren atıklara ve geri dönüşüme dikkat çekmek amacıyla bir proje hayata geçirildi. Bu proje kapsamında, Sanal Gerçeklik Gözlükleri kullanılarak kullanıcılara bu önemli konunun bilinci çevrimiçi olarak yansıtılacak. Kullanıcılar Sanal Gerçeklik ortamında birbirlerini dijital ikizleri (avatarları) ile görebilecek, sesli olarak anlık iletişim kurabilecek ve belirlenen görevleri tamamlayarak atık ayrıştırmanın önemini eğlenceli bir şekilde öğrenebilecekler.

Bu proje, kullanıcılara temiz bir çevre bilinci oluşturma hedefiyle geliştirilmiştir. Sanal Gerçeklik teknolojisi sayesinde, kullanıcılar gerçek hayatta farkındalık yaratmak için eğitici bir deneyim yaşayacaklar.

Balıkesir Değirmen Boğazı Doğal Tabiat Parkı'ndan ilham alarak geliştirilen dijital ortamlar, yerel kullanıcılar tarafından bilinen ve sevilen bir ortamda gerçekleşmesi ile daha kalıcı bir öğrenme modeli oluşturulması hedeflendi.

Dijitaladam olarak, geliştirilen bu projenin 30 Mart Dünya Sıfır Atık Günün'de seçilen okullarda çocuklar ile buluşturulmasında katkıda bulunmanın mutluluğunu yaşıyoruz. 

Buradan ilgili projemiz hakkında kısa tanıtım videomuzu youtube üzerinden izleyebilirsiniz.